Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΩΝ ευχαριστεί θερμά όλους τους συναδέλφους για τη συμμετοχή τους στην online έρευνα με τίτλο «Αξιολόγηση & προοπτικές της διαμεσολάβησης στην Ελλάδα» η οποία ολοκληρώθηκε πριν λίγες ημέρες.

Η συμμετοχή των ελλήνων διαμεσολαβητών, η οποία αποτυπώνεται στον αριθμό των συμπληρωμένων ερωτηματολογίων, ήταν πραγματικά εντυπωσιακή κάτι που αποδεικνύει το τεράστιο ενδιαφέρον των συναδέλφων για το θεσμό.

Τα ευρήματα της έρευνας ανέδειξαν την εικόνα ενός θεσμού σε αδράνεια, την ανάγκη συστηματικότερης και ουσιαστικότερης προώθησης του θεσμού από τους εμπλεκόμενους φορείς, την ανάγκη εισαγωγής στη διαδικασία ενός μοντέλου υποχρεωτικότητας, την υιοθέτηση πολιτικών ενίσχυσης του θεσμού, τον χαμηλό βαθμό αισιοδοξίας για τη λειτουργία της διαμεσολάβησης και πολλά ακόμη χρήσιμα και εντυπωσιακά στοιχεία.       

Τα αποτελέσματα της έρευνας θα προωθηθούν τόσο στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή όσο και στο υπουργείο και τους αρμόδιους φορείς ώστε ενόψει της αναθεώρησης του νόμου για τη διαμεσολάβηση να γίνουν οι αναγκαίες νομοθετικές αλλαγές & θεσμικές δράσεις για να λειτουργήσει ουσιαστικά η διαμεσολάβηση στην Ελλάδα.

Αποτελέσματα και πίνακες θα αποσταλούν επίσης σε όλα τα μέλη του Συνδέσμου Ελλήνων Διαμεσολαβητών με σκοπό την ενημέρωσή τους.

Αν επιθυμείτε να γίνετε μέλος στο ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΩΝ ενισχύοντας την παρουσία και τις πρωτοβουλίες του βρείτε τη φόρμα εγγραφής στο  http://sedi.gr/index.php/el/network-el/registration-form-el

Το Δ.Σ του ΣΕΔΙ