Ο Σύνδεσμος Ελλήνων Διαμεσολαβητών δημιούργησε μια ακόμη ΠΥΛΗ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗΣ, αυτή τη φορά σε συνεργασία με τον Δήμο Θερμαϊκού στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης. 


Την Παρασκευή 20 Μαΐου 2016, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου πολίτες του δήμου είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε μια ανοιχτή συζήτηση με θέμα «ΚΑΝΤΕ ΤΟ ΕΞΥΠΝΟ ΒΗΜΑ: ΛΥΣΤΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΣΑΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΜΕ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗ» με την παρουσία διαπιστευμένων διαμεσολαβητών μελών του ΣΕΔΙ, οι οποίοι ενημέρωσαν για το πλαίσιο, τις διαδικασίες και τα οφέλη του νέου τρόπου επίλυσης των διαφορών. Παρόντες στην εκδήλωση, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Παιδείας Θεόδωρος Τζέκος, Διαπιστευμένος διαμεσολαβητής και η Αιμιλία Μπρούζου, διαμεσολαβήτρια, Αντιπρόεδρος του ΣΕΔΙ και υπεύθυνη της νέας ΠΥΛΗΣ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗΣ του δήμου Θερμαϊκού, ενώ εισηγητές ήταν οι διαμεσολαβητές Δημήτρης Κουκιάδης και Μαρία Χαρίση, οι οποίοι εξήγησαν με πρακτικά παραδείγματα την εφαρμογή της διαμεσολάβησης στην επίλυση καθημερινών διαφορών. 


Τον συντονισμό της συζήτησης, στην οποία έδωσαν το παρόν αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, πολίτες και επιχειρηματίες της περιοχής, είχε ο Πέτρος Ζουρδούμης, Διαμεσολαβητής και Πρόεδρος του ΣΕΔΙ, ενώ στη διάρκεια της συζήτησης έκαναν παρεμβάσεις και απάντησαν σε ερωτήσεις των δημοτών η Ευγνωσία Ραπτοπούλου, υπεύθυνη της ΠΥΛΗΣ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗΣ Ωραιοκάστρου και οι διαμεσολαβητές Σταύρος Σαββίδης και Μαρία Κέκη.


Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον δήμαρχο Θερμαϊκού Γιάννη Μαυρομάτη και τον Αντιδήμαρχο Θόδωρο Τζέκο για την πρωτοβουλία τους και τη εξαιρετική μας συνεργασία και στην Νίτσα Κάλφα που ήταν πραγματικά η ψυχή της εκδήλωσης και στηρίζει το νέο θεσμό. 


Περισσότερες πληροφορίες για την ΠΥΛΗ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗΣ του Δήμου Θερμαϊκού στοhttp://www.thermaikos.gr/default.aspx?page=2743