Μια εξαιρετική πρωτοβουλία ανέλαβε ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ο οποίος στο πλαίσιο ενημέρωσης της κοινωνίας για το θεσμό της Διαμεσολάβησης, απέστειλε την Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου 2014 στους Προϊσταμένους των Πρωτοδικείων επιστολή, καλώντας τους να συμμετέχουν στην υλοποίηση του προγράμματος “Ανοιχτές Πύλες της Διαμεσολάβησης”.

 

Οι “Ανοιχτές Πύλες της Διαμεσολάβησης” θα είναι ειδικά διαμορφωμένοι χώροι γραφείων μέσα στα Δικαστικά Μέγαρα της χώρας στελεχωμένοι από συναδέλφους διαμεσολαβητές, διαπιστευμένους από το Υπουργείο Δικαιοσύνης, οι οποίοι θα ενημερώνουν τους πολίτες σχετικά με το θεσμό και τις διαδικασίες της Διαμεσολάβησης ενώ θα έχουν και τη δυνατότητα να πραγματοποιούν διαμεσολαβήσεις σε συνεννόηση με τα μέρη μιας διαφοράς.

Αξιοσημείωτο τα γεγονός της διαβεβαίωσης του Γ.Γ κ. Κανελλόπουλου πως το Υπουργείο, αλλά και ο ίδιος προσωπικά, θα σταθούν αρωγοί στην προσπάθεια άμεσης και ομαλής εφαρμογής του προγράμματος «Ανοιχτές Πύλες της Διαμεσολάβησης» παρέχοντας την βοήθειά τους όπου κριθεί απαραίτητη.