Ο Σύνδεσμος Ελλήνων Διαμεσολαβητών δίνει δημόσιο βήμα σε όλα τα μέλη του. Γράψτε και δημοσιεύσετε άρθρα, μελέτες και απόψεις σε έναν ανοιχτό και δημιουργικό διάλογο με τους συναδέλφους, την κοινωνία και τους θεσμικούς φορεί,ς για την προώθηση της διαμεσολάβησης.  

Ο Δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη είναι από τους πρώτους δήμους της χώρας που δημιούργησε και λειτουργεί ΠΥΛΗ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗΣ στην οποία πολίτες και επιχειρήσεις ενημερώνονται καθημερινά από διαμεσολαβητές-μέλη του Συνδέσμου Ελλήνων Διαμεσολαβητών, για τη δυνατότητα επίλυσης των διαφορών τους με διαμεσολάβηση.

"Η παραδοσιακή προσφυγή στο δικαστήριο είναι ένα λάθος που πρέπει να διορθωθεί… Για μερικές διαφωνίες, η προσφυγή στα δικαστήρια είναι η μόνη λύση αλλά για πολλές άλλες αξιώσεις, η δικαστική προσφυγή θυμίζει τις αρχαίες μάχες. Το δικαστικό μας σύστημα είναι πάρα πολύ δαπανηρό, πάρα πολύ επίπονο, πάρα πολύ καταστρεπτικό, πάρα πολύ ανεπαρκές για πραγματικά πολιτισμένους ανθρώπους". Chief Justice Warren E. Burger, (Ret.) U.S. Supreme Court.[1]  

Όλες αυτές τις μέρες ακούω να μιλάνε για bullying.

Όλα αυτά τα χρόνια ακούω να μιλάνε για bullying.

Χίλια χρόνια εκπαιδευτικός, ζω μέσα στα Σχολεία και κάθε χρόνο τέτοια μέρα γονείς και καθηγητές και τελευταία και νομικοί συγκεντρώνονται και μιλάνε και αναλύουν και ψάχνουν ξανά και ξανά τι φταίει και προσπαθούν να μάθουν στα παιδιά πώς να τα βρίσκουν μεταξύ τους…

Από την πρώτη επαφή με τα βασικά χαρακτηριστικά της διαμεσολάβησης τονίζεται με έμφαση πως αποτελεί μια εκούσια διαδικασία (voluntary process) στην οποία τα μέρη προσέρχονται ελεύθερα, αποχωρούν ελεύθερα και έχουν τον απόλυτο έλεγχο επί του αποτελέσματος.