ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ

 

Το νομοσχέδιο για τη διαμεσολάβηση στις αστικές και εμπορικές διαφορές αναρτήθηκε για δημόσια διαβούλευση στο https://bit.ly/2oNFRmL την Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2019 και θα παραμείνει αναρτημένο μέχρι τη Δευτέρα 14 Οκτωβρίου.

Με τις τροποποιήσεις που επιφέρει ο αναθεωρημένος νόμος 4512/2018 δημιουργείται πλέον ένα σύγχρονο πλαίσιο εξωδικαστικής επίλυσης διαφορών που θα συμβάλλει στην αποσυμφόρηση των δικαστηρίων και στην ταχεία επίλυση χιλιάδων ιδιωτικών διαφορών με τεράστιο όφελος για την κοινωνία, τις επιχειρήσεις και το κράτος.

Με τις νέες αναθεωρημένες διατάξεις η Ελλάδα πρωτοπορεί εισάγοντας την υποχρεωτική προσπάθεια επίλυσης των ιδιωτικών διαφορών με διαμεσολάβηση πριν αυτές φτάσουν στις αίθουσες των δικαστηρίων, πρακτική που εφαρμόζεται και σε άλλες χώρες του κόσμου με θεαματικά αποτελέσματα.

Ο Σύνδεσμος Ελλήνων Διαμεσολαβητών στήριξε σταθερά την εισαγωγή της υποχρεωτικής διαμεσολάβησης και χαιρετίζει την εξαιρετική νομοθετική πρωτοβουλία του Υπουργείου Δικαιοσύνης που «περνά» την επίλυση των ιδιωτικών διαφορών σε μια νέα αντίληψη & εποχή.

Με αφορμή την ανάρτηση του νέου νομοσχεδίου για την διαμεσολάβηση στην διαβούλευση , σας υπενθυμίζουμε την μεγάλη έρευνα του Σ.Ε.ΔΙ για το πόσο γνωρίζουν οι Έλληνες τον θεσμό της διαμεσολάβησης.

Χρειάζονται λιγότερο από 3 λεπτά για τη συμπλήρωσή της στο: https://s.surveyplanet.com/-avRtv7

 

 

Γραφείο Τύπου Σ.Ε.ΔΙ.

E: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. T:2310508383